Agrologiopinnot ovat mukavan erilaisia verrattuna esimerkiksi lukioon. Kaikki oppiaineet tuntuvat hyödyllisiltä ja tarpeellisilta, ja liittyvät aina jollain tavalla maatalouteen.
Tänä syksynä meillä on menossa sellaiset kurssit kuin maatilayrityksen verotus (maatalous-, metsä- ja yritysverotus), tuotannon seuranta ja laadunhallinta, tilastollinen päättely, projektitoiminnan perusteet ja projektityöskentely, markkinointi ruokaketjussa, maatilan energiatekniikan perusteet sekä kasvinviljelyn teknologia. Lisäksi otin valinnaisina opintoina kotieläinten jalostus -kurssin ja suoritin K-ketjun mestarimyyjä -koulutuksen.
Ensimmäisenä vuonna opiskeltiin yhteisiä perusopintoja, joihin kuuluivat mm. kielet ja luonnontieteet. Ensimmäisenä ja toisena vuonna käytiin näitä yhteisiä ammattiopintoja, joihin kuuluvat nämäkin, joita nyt opiskelen, ja lisäksi kasvi- ja kotieläintuotannon perusteita sekä liiketoimintaa ja teknologiaa.
Kansainvälistä väriä opintoihini hain ensimmäisen vuoden syksyllä, kun osallistuin kahden viikon Global Study Programme -intensiivikurssille Seinäjoen kampuksella parantaakseni omaa englannin kielen taitoani. Kurssille osallistui 6 suomalaista ja noin 15 japanilaista opiskelijaa (Chiban yliopistosta). Kielitaitoni ja rohkeus käyttää englantia paranivat kurssin aikana mukavasti. Kaksi japanilaista opiskelijaa myös viettivät yhden viikonlopun perheessämme, jolloin myös perheeni pääsi tutustumaan vieraaseen kulttuuriin ja vierasmaalaisiin ihmisiin. Tämä kurssi oli ehdottomasti kokemisen arvoinen, vaikka olinkin hetken kauhusta kankea, kun tajusin, minne olin taas itseni mennyt tuppaamaan.